Tips voor huurders

Tips voor huurders

Stadsverwarming en water

Voor stadsverwarming dien je een contract af te sluiten met Eneco. Voor water kan je je aanmelden bij Vitens

Energie aanmelden;  

Klik hier om energieaanbieders met elkaar te vergelijken.  

Beveiliging woning  

Gecertificeerde sleutels 

De sloten van de woningen beschikken over gecertificeerde sleutels. Het zijn sleutels die dus niet zomaar bijgemaakt kunnen worden. Wij kunnen echter niet garanderen dat een vorige bewoner geen kopie heeft. Indien je toch je slot wil vervangen, laat het dan weten. De kosten zijn ongeveer € 100,-. 

Anti inbraak 

Op de voordeur van de woning zit een anti inbraakstrip en bevat inbraakwerende pensloten.  

Brandmelders  

Indien er geen brandmelder (ook wel rookmelder genoemd) in de woning aanwezig is raden we je aan deze te installeren. Dit kost ongeveer € 10,-. Veel gestelde vragen over brandmelders kun je hier vinden. 

Belastingen  

Check  op de website van de gemeente Utrecht hoe hoog de gemeentelijke belastingen zijn, voor afvalstoffenheffing Eén persoonshuishouden en of m eerpersoonshuishouden.  

 
Of je in aanmerking komt voor kwijtscheldingen van gemeente belastingen kun je aanvragen bij de gemeente. 

Huurtoeslag/ huursubsidie;  

Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag kan je hier checken. 

Inschrijven bij de gemeente en studiefinanciering

Het inschrijven bij de gemeente kan via internet of door langs te gaan bij stadskantoor. Hierdoor heb je als uitwonende student recht op studiefinanciering.  

Internet en televisie

Internet en televisie kun je ruwweg via twee kanalen krijgen. Ten eerste is er het gewone kabelnet dat is aangelegd door Ziggo. Op de website van Ziggo vind je allerlei verschillende pakketten 

die zowel qua prijs als qua inhoud verschillen. Ten tweede is er het glasvezelnet dat is 

aangelegd door KPN. Ook zij hebben allerlei verschillende abonnementsvormen en dus ook 

verschillende prijzen. Naar gelang de snelheid van het internet en/of de extra televisiepakketten betaal je meer of minder. Op het glasvezelnet zijn ook andere aanbieders aanwezig. Dit zijn Plinq en Tweak. Omdat er geen conventionele telefoonlijn is aangelegd, is het helaas niet mogelijk om een ADSL-abonnement af te sluiten. 

PostNL verhuisservice

Bij een verhuizing kun je gemakkelijk uw post automatisch doorsturen naar je nieuwe adres. Kijk op de website van PostNL

Veel woonplezier

Wij wensen jou veel woonplezier en hopen voor veel levendigheid en sociale interactie te zorgen mede met behulp van jouw betrokkenheid en enthousiasme.