Rijswijk – Te Werve

Rijswijk – Te Werve

De woningen

De komende tijd komen er in de wijk Te Werve (bijvoorbeeld op de Karel Doormanlaan) in Rijswijk meerdere woningen beschikbaar om tijdelijk in te wonen. De woningen zijn tussen de 60m2 en 90 m2 groot. Je hebt dus een eigen keuken en badkamer. De meeste appartementen hebben drie slaapkamers, sommige hebben er twee. De woningen zullen veelal in kale staat worden opgeleverd.

Foto’s, Video’s en Plattegronden

Voor wie?

Je kan er alleen wonen, of samen met je partner of een vriend(in). Je mag niet teveel verdienen. Kies je er voor om alleen te wonen, dan mag je maximaal € 27.725,- per jaar verdienen. Ga je met iemand wonen, dan mag je samen niet meer dan € 37.625,- per jaar verdienen. Kortom, de woningen zijn dus ideaal voor allerlei soorten studenten van het ROC, MBO, HBO, WO,  en voor PhD Interns uit binnen- en buitenland.

Prijzen

In de onderstaande tabel kan je de prijzen vinden die relevant zijn. Nuts (gas, water & licht) moet je zelf regelen.

Hoe lang kan je er wonen?

Bij tijdelijke verhuur op basis van de leegstandswet is het onzeker hoe lang je er kan wonen. Je kan er in ieder geval minimaal zes maanden wonen, en de verhuurder moet minimaal drie maanden van te voren aangeven dat je je woning moet verlaten. Daarna hebben we geen vervangende woonruimte voor je en zal je dus zelf andere woonruimte moeten vinden. We raden je aan om je in te schrijven voor de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Dat doe je via deze link. In principe mag je er blijven wonen totdat de woningen gesloopt gaat worden. Wanneer dat is verschilt per woning. Zodra we weten wanneer de woningen gesloopt gaan worden informeren we je.

In specifieke uitzonderingsgevallen kan het zijn dat de woningen niet ‘tijdelijk worden verhuurd’, maar ‘in bruikleen worden gegeven’. Dat wordt ook wel ‘antikraak’  genoemd. In die gevallen betaal je geen huur, en is het veel onzekerder hoe lang je er kan wonen. De opzegtermijn naar jou als bruiklener is slechts een maand. In die specifieke uitzonderingsgevallen dat het niet om

Procedure inschrijving

Om in aanmerking te komen moeten we controleren of je voldoet aan de criteria. Dus als je interesse hebt, stuur dan een email naar rijswijk@wolfhvg.nl met de titel :

” Te Werve inschrijving documenten – (Jouw naam)”

Zorg dat de benodigde documenten als bijlage aan je mail zijn toegevoegd. Welke documenten dat zijn kan je in de tabel hieronder vinden. Vergeet hierbij ook niet je telefoonnummer door te geven, zodat wij je makkelijk kunnen contacteren indien nodig.

Vereiste Documenten

De volgende documenten zijn voor iedereen verplicht om bij je aanmelding naar ons toe te mailen op het bovenstaande email adres:

  • Kopie geldig ID/paspoort (voor en achterkant)
    • Heb je geen Nederlands paspoort? stuur dan ook je verblijfstitel
  • Bewijs van inschrijving aan je onderwijsinstelling (als je een student bent)
  • 3 meest recente loonstroken en/of uitkeringsspecificaties (voor zover van toepassing)
  • Werkgeversverklaring (voor zover van toepassing)
  • Meest recente IB60 Formulier

Misschien lukt het niet om alles toe te sturen. Maar hoe completer, hoe beter.

Concept huurovereenkomst & document goed verhuurderschap