Informatietechnologie: mens versus machine

Informatietechnologie: mens versus machine

De invloed van informatietechnologie, wie heeft het er tegenwoordig niet over? Maar al die aandacht en verwachtingen, zijn die wel terecht?

Creativiteit en empathie: Gemotiveerde en capabele medewerkers, daar kan geen ICT of machine tegenop. Zeker niet als er ook maar een beetje moet worden afgeweken van een standaardproces.

Ten opzichte van algoritmes zijn creativiteit en empathie bij de mens bijzonder goed ontwikkeld. Dus pas wanneer je de human resources, bedrijfscultuur en de afstemming met samenwerkingspartners op de rails hebt, dan komt de optimalisatie van ICT aan de orde.

Standaard versus maatwerk: Bij die automatisering is het de vraag of maatwerk de beste keuze is, of dat standaardsoftware voldoet. In de ogen van Wolfhuisvestingsgroep steeds meer dat laatste.

Zo is er een toenemend aantal innovatieve tools om bijvoorbeeld huurcontracten online te ondertekenen en efficiënt afspraken in te plannen met een groot aantal huurders of woningzoekenden. Dan hebben we het nog niet eens over de vele toepassingen van Microsoft en Google.

Maatwerk voor vastgoedbeheerder: Voor een property manager blijft maatwerk cruciaal om de juiste informatie rondom de (ver)huur en het beheer van woningen te delen en te beheren.Het vergt maatwerk om de betrokkenen bij deze processen op een prettige manier het actuele en volledige inzicht te geven.