Strategische keuzes voor een property-manager

Strategische keuzes voor een property-manager

Hoe overleef en groei je in een tijd waar veel organisaties kopje onder gaan? OAD en V&D stelden zichzelf deze vraag te laat.

Ook bedrijven die zich bezig houden met verhuur en beheer moeten hier niet te lang mee wachten. Wat ga je doen? Zoveel mogelijk, als een one-stop-shop? Van de screening van een potentiële huurder van een winkelpand tot de invoering van een inkomensafhankelijke huurverhoging in de sociale sector? Of kies je voor een niche? Bijvoorbeeld door uitsluitend buitenlandse studenten te matchen aan beschikbare woonruimte?

De beste keuze voor een bedrijf hangt af van verschillende factoren. Van hoe de vastgoedportefeuille eruit ziet van de eigenaren voor wie je werkt. Of hoe je specialistische kennis weet in te zetten en of je die kennis zelf in huis hebt, vrij beschikbaar is of moet inkopen. Kennis op het gebied van online processen, marketing, huurrecht, fiscaliteiten, prijsvorming en vastgoed (onderhoud), maar ook als het gaat om financiële en rapportage-eisen.

Ik denk dat nog veel meer oude bedrijven de komende jaren van het toneel verdwijnen. Ze zullen plaats maken voor nieuwe spelers die innovatief en flexibel met die factoren om kunnen gaan.