Wageningen University & Research

Wageningen University & Research

Overname verhuurde portefeuille, tijdelijke verhuur en management

Ruim 400 studentenwoningen

Opdrachtgever: Wageningen University & Research (WUR)

Wageningen University & Research is eigenaar van 343 zelfstandige containerwoningen en 61 onzelfstandige kamers in Wageningen. Deze zullen over drie jaar worden gesloopt of verplaatst. Wolf Huisvestingsgroep zal gedurende die periode zorgdragen voor de verhuur en het property management.

De specialist in verhuur en beheer van woningportefeuilles kreeg deze opdracht onlangs gegund op basis van een Europese aanbesteding. Het project sluit uitstekend aan op de ervaring van Wolf Huisvestingsgroep, aldus directeur Frank van Min. “Sinds de oprichting van onze onderneming hebben we veel aan tijdelijke verhuur gedaan. We zijn werkzaam in heel Nederland, en huisvesten op dit moment zo’n tweeduizend studenten. Daarnaast beheren we al een ander complex in Amsterdam met een groot aantal containerwoningen. Al deze ervaring komt prima van pas bij dit project.”

Wolf HVG zal de portefeuille in verhuurde staat overnemen. Ook in het overnemen van verhuurde portefeuilles heeft Wolf HVG ruime ervaring, geeft Van Min aan. “We zetten direct in op het slim inrichten van diverse processen, zoals het mutatieproces, het debiteurenbeheerproces en het onderhoudsproces. Ter ondersteuning daarvan ontwerpen we een website en richten we 24/7 belverkeer in.” Regiomanager Floris Maasdam van Wolf HVG vult aan:  “We hopen daarmee de basis te leggen voor veel woonplezier en een goede band met de huurders.”